Suzan Jongenelen werkt bijna 10 jaar bij GGz Breburg. Via GGz Breburg heeft ze duaal haar hbo verpleegkunde niveau 5 afgerond. Op dit moment volgt ze het laatste jaar van de master Verpleegkundig Specialist.

In haar loopbaan bij GGz Breburg heeft ze al op veel afdelingen gewerkt, zowel op open als gesloten opnameklinieken. Nu werkt ze als verpleegkundig specialist binnen de langdurige psychiatrie. 

"Je probeert meer zingeving en kwaliteit van leven aan cliënten te geven, dat maakt het werk leuk."

"Ik heb al veel gezien binnen GGz Breburg. De plek waar ik me altijd het prettigst heb gevoeld is toch wel de langdurige psychiatrie. Zeker nu we hier met ART werken, een vernieuwd kader voor de langdurige ggz. Je gaat hier aan de slag met gestagneerd herstel. De mensen die al zo lang functioneren zoals ze functioneren, probeer je wat meer kwaliteit van leven en wat meer zingeving te geven. Dat maakt het vak voor mij heel leuk. Onze cliënten passen niet meer binnen protocollen en richtlijnen. Je gaat dus  echt per individu op zoek naar wat de cliënt nodig heeft om het vastgelopen herstel weer vlot te trekken. De woonbegeleiders zijn in uitvoering, maar ik denk heel erg mee over hoe je dit per cliënt het beste aanpakt." 

Een team van verpleegkundig specialisten  

"Als verpleegkundig specialist heb je hier de unieke kans om in een team van verpleegkundig specialisten te werken. Het is vaak een heel solistisch vak. Juist bij ART werk je binnen een team met dezelfde functies, dat is voor mij de meerwaarde."  

Drie pijlers 

"Vanuit mijn opleiding zijn er drie pijlers: behandelverantwoordelijkheid, onderzoek en innovatie en deskundigheidsbevordering en coaching. Al deze rollen komen nu ook voor in mijn werk. Ik kan zelf kiezen waar ik wat meer tijd aan wil besteden en waaraan wat minder. Bovendien krijg ik hier, op basis van waar mijn kwaliteiten liggen, veel ruimte om verder te ontwikkelen."  

Innovatie binnen GGz Breburg  

"Ik vind het mooi dat GGZ Breburg altijd voorop probeert te lopen. Daar zijn ze erg actief in. Dat zag je bij het High Intensive Care model, een nieuwe methodiek voor een kortdurende klinische opname, en nu ook bij de invoering van het ART model."  

"Onze cliënten passen niet meer binnen protocollen. Je gaat per individu op zoek naar wat nodig is om het herstel weer vlot te trekken".