De bibliotheek van GGz Breburg is er voor iedereen die bij ons werkt, onderzoek doet, een opleiding volgt of stage loopt. Je vindt er een zeer actuele collectie boeken en tijdschriften, die aansluit bij alle disciplines en opleidingen binnen onze organisatie. Via de digitale bibliotheek zijn er ook e-books, e-tijdschriften en (internationale) databases beschikbaar.

Ondersteuning bij onderzoek

De bibliotheek ondersteunt medewerkers bij hun onderzoek en zoekt mee naar alle benodigde informatie; ook als die niet in de eigen collectie aanwezig is. De bibliotheek geeft daarnaast trainingen in het zoeken naar wetenschappelijke literatuur in diverse medische databanken, zodat je sneller vindt wat je nodig hebt.

Samenwerking

De bibliotheken van GGz Breburg, Reinier van Arkel, GGZ Oost- Brabant en GGZ Westelijk Noord-Brabant werken samen in de Bibliotheek Brabant Academie. Dankzij deze samenwerking kunnen medewerkers ook bij hen informatie opvragen, zowel rechtstreeks  als via de digitale catalogus.

Digitaal bijblijven

Vanaf je werkplek heb je toegang tot de digitale bibliotheek , waar je de catalogus, e-books, e-tijdschriften en verschillende medische databanken kunt raadplegen. Je kunt je ook aanmelden voor een periodieke inhoudsopgave van artikelen die zijn gepubliceerd in door jou geselecteerde tijdschriften. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied.

Locatie, contact en openingstijden

De bibliotheek is gevestigd op de Lage Witsiebaan 4 in Tilburg en geopend op maandag en dinsdag van 8.30 – 17.00 uur en op woensdag van 8.30 – 12.30 uur.
(088) 016 18 78
bibliotheek@ggzbreburg.nl