De Breburg Academie organiseert regelmatig referaten, waar collega’s op wetenschappelijk niveau kennis delen over allerlei onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een presentatie over een lopend onderzoek, een nieuwe behandelmethode, of aan een eindreferaat als afronding van een opleiding.

Iedereen is welkom

De referaten zijn voornamelijk bedoeld voor psychiaters (i.o.), psychologen (i.o.), verpleegkundig specialisten (i.o.) en vaktherapeuten, maar ze zijn zeker ook voor andere professionals interessant! De avonden zijn een uitgelezen kans om je kennis bij te spijkeren en andere vakgenoten te ontmoeten. Iedereen is van harte welkom, ook externe relaties. Deelname is gratis.

Refereeravond 19 juni 2019

Referaat 1

Titel: Van de melancholie van de Lincoln’s tot de epidemie van opiaten.
Henk van As (directeur Senioren/psychiater) | Nikki Janssen (AIOS)

Hoe zit het met de rimpels en opiaten. Is pijn een sensatie of een gedachte? Van ontwikkelingsstoornissen in de jeugd tot neuro-psychiatrische maskerade en NAH (Neuro-psychiatrie)

Referaat 2

Titel: Psychofarmacologie en slaap: een review over psychiatrische medicatie en de effecten daarvan op slaap-fysiologie.

Audrey van Vugt (Opleider klinische geriatrie/klinisch geriater) | Robin Teeuw (AIOS)

Referaat 3

Titel: Borderlinepersoonlijkheidsstoornis op de APA: twee onderwerpen uitgelicht. Betrekken van naastbetrokkenen & genetica en stress respons.

Anne Reimerink (Plaatsvervangend opleider/psychiater)| Margot Nijhuis (AIOS)

Referaat 4

Titel: Burnout onder Young Professionals

Ariëtte van Reekum (lid Raad van Bestuur/psychiater) | Anneloes van den Broek (opleider Psychologenopleiding, klinisch psycholoog)

Meer informatie

Bekijk de folder.

Inschrijven en accreditatie

Medewerkers van GGz Breburg kunnen zich inschrijven via Eduweb. Alle overige deelnemers kunnen zich hier inschrijven. Voor de referaten is accreditatie aangevraagd bij de NVvP, NvP, FGzPt, het Register Verpleegkundig Specialisten en SRVB voor vaktherapeuten.